top of page

Lezingen

We organiseren jaarlijks  een aantal lezingen en workshops  rond thema's waar ouders van schoolgaande kinderen mee bezig zijn.

Afgelopen activiteit
Mediawijsheid - spreker: Tom Termote

Als Ouderraad organiseren we een lezing over mediawijsheid en hoe je (klein)kind verstandig kan omgaan met onder andere sociale media.

Spreker van dienst is Tom Termote - docent cybersecurity aan Hogeschool VIVES.

'Mijn kind wordt online gepest.' De schoolresultaten van mijn (klein)kinderen lijden onder hun smartphonegebruik.' Het is maar een greep uit de bezorgdheden waar ouders, grootouders, maar ook docenten en directeurs meezitten. 

De online wereld is verweven met het echte leven, zeker in het geval van onze kinderen. Maar hoe gaan we daarmee om? Het gaat immers razendsnel: je hebt nog maar net geleerd wat TikTok precies is en daar is BeReal al.

Opvoeders zijn niet altijd  op de hoogte van de online leefwereld waarin kinderen opgroeien. Dat maakt het extra moeilijk om de kinderen te waarschuwen voor de gevaren, zeker als ze beginnen puberen.

In deze lezing (2 uur) gidst Tom ons door het landschap van gamers, influencers, sociale media en algoritmes. Welke invloed hebben apps op onze jongeren? Hoe ga je het gesprek aan over problematisch gamegedrag? Hoe bescherm je je kind tegen de gevaren van het internet? Wat met privacy? Tom vertelt uit zijn eigen ervaringen als millennial, vader en docent. In zijn informatieve lezing, met een stevige portie humor, reikt hij praktische tips aan voor elke volwassene die jongeren opvoedt.

 

Locatie - OC De Roose - Smedenstraat 4 Waregem

Datum: Dinsdag 30/1/2024  

Uur: 19u

Kostprijs: gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

f123-h-smartphone-kind-09-20.jpg
bottom of page